VERSMONDÓ VERSENY

Program kezdete : 2018-04-21 10:00

A VGYHE keretében működő Horizont Kultúrcsoport hagyományőrző programja a versmondó verseny, amit 2018. április 21.-én (szombat) délelőtt 10 órai kezdettel rendezünk meg az MVGYOSZ Székházának Hermina Termében (1146 Budapest Hermina út 47.). A jelentkezési feltételek a következők:

– várjuk mindazok jelentkezését, sorstársak vagy egyesületi hovatartozás szerint vagy bárkit, aki kedveli a verseket és betöltötte a 14. életévét.

– kötelező vers – mivel a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (1918-2018) ebben az évben ünnepli fennállásának 100 éves évfordulóját – , ezért fogyatékkal élő és látássérült költők verseiből kell a kötelező verset kiválasztani. Egy előadó egy kötelező verset kell, hogy mondjon, a szabadon választott költemény pedig bármely szerzőnek a műve lehet. Összesen 2 versről van szó, melyet teljesítmény szerint szakmai zsűri bírál el. A pontozás nyilvános. A díjak a fogyatékkal élők mindennapjait segítő eszközök, illetve szabadidős tevékenységet, kulturális programokat tartalmazó színházjegyek, belépők.

Jelentkezési határidő: 2018. április 10.

Jelentkezni a következő elérhetőségeken lehet:

E-mail: horizontkultura(kukac)gmail(pont)com

Telefon: Nagy Krisztina 06-30-394-14-98

Bereczk Istvánné kulturális vezető 06-20-9770-356, de jelentkezést az irodában is megtehetik félfogadási időben.

Kérünk minden jelentkezőt, hogy az általuk elmondani kívánt versek szövegét hozzák magukkal a verseny napján, és regisztrációkor adják át a zsűri részére.

Felkészülési anyagok rendelkezésre állnak az interneten, illetve a Braille- és Hangoskönyvtárban, valamint egyénileg bármely könyvtárból be lehet szerezni néhány fogyatékkal élő költő kötetét, műveit is.

Amennyiben szakmai tanácsra vagy egyéb felvilágosításra van szükség, keressék meg a rendezvény szerzőjét, Bereczk Istvánnét.

Reméljük, hogy minél nagyobb létszámban megtisztelik a Költészet Napjára és a Szövetség fennállásának 100. évfordulójára szervezett programunkat!

Várjuk jelentkezésüket, és jó felkészülést kívánunk!

A VGYHE Horizont Kultúrcsoportjának Vezetősége

Megosztás