Bemutatkozás

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete a Magyarországon élő látássérült személyek érdekeinek képviseletét és életviteli nehézségeikkel kapcsolatos ügyek intézését vállalja fel.

Elméleti és gyakorlati szinten is keresi azokat a lehetőségeket vagy eszközöket, amelyek a látássérült emberek számára a vakságból eredő hátrányok leküzdését, illetve a társadalomba való integrálódását szolgálják.

Az Egyesület 2005-ös megalakulása óta folyamatosan növekvő taglétszáma jelenleg kb. 1500 fő. Tagjaink éves rendszerességgel vehetnek részt pályázatokon, pl. gyógyászati segédeszközökért tanulmányi támogatásért.

Egyesületünk keretein belül különböző tagozatok működnek, általuk a közösségi és szabadidős élmények lehetősége nyílik meg tagjaink előtt. A turista szakosztály évente hat-nyolc kirándulást vagy utazást szervez, A Nosztalgia klub és a Horizont Kultúrcsoport fő profilja a szórakoztatás. Egyesületünk munkatársai nagy tapasztalattal rendelkeznek a látássérüléssel kapcsolatos szemléletformáló programok lebonyolításában, legyen az óvodai foglalkozás, sport program, osztályfőnöki óra, nyári tábor, vagy céges csapatépítés.