Adó 1%

Még nem döntötte el, hogy mit tesz személyi jövedelemadója felajánlható 1 százalékával?

DÖNTSÖN – MELLETTÜNK!

A Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesülete kéri, hogy személyi jövedelemadójának felajánlható 1%-át egyesületünk részére juttassa!

Adószámunk: 18186299-1-42

Telefon: +36 (1) 273-0755

Címünk: 1143 Budapest, Gizella út 19/B fszt. 2.

Mire fordítjuk a felajánlott támogatást?

A felajánlott összegeket egyesületünk alapcél szerinti tevékenységeire fordítja, ezek közül kiemelten

  • Tanulmányi támogatás: Kiemelt célunk, hogy az adó 1%-ból befolyó összegből tanulmányokat folytató tagjainkat támogassuk, segítve ezzel tanulmányaik eredményes folytatását.
  • Segédeszközbeszerzés támogatása: Másik fontos célunk, hogy tagjaink részére segítséget nyújthassunk különféle segédeszközök beszerzéséhez, javítva életfeltételeiket, könnyítve napi gondjaik megoldását. Ez azért fontos, mivel sok az idős, kis jövedelemmel rendelkező tagunk, akinek egy-egy segédeszköz beszerzése komoly anyagi megterhelést jelent, főleg, hogy a speciális segédeszközök, például beszélő konyhamérleg beszerzési ára sok esetben háromszorosa egy átlagos segédeszköz árának.
  • Szabadidős, kulturális- és sportrendezvények szervezése: Egyesületünk rendszeresen, évente körülbelül 30-40 alkalommal szervez rendezvényeket látássérült tagjainak. Fontosnak tartjuk a közösségépítést és az emberi kapcsolatokat. Ezen rendezvények azonban anyagi kiadással is járnak, például terembérleti díjjal, versmondó vagy mesemondó versenyek esetén a résztvevők díjainak, emléklapjainak beszerzési költségeivel.

Beszámoló az adózók által felajánlott SZJA 1% felhasználásáról