Látogatás a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum időszaki kiállítására

A kép egy nagy, ipari jellegű kiállítótermet ábrázol, amely valószínűleg egy közlekedési vagy járműmúzeum része. A tér tágas, magas mennyezettel és látható acélszerkezettel. A kiállítótérben különböző járművek és közlekedési eszközök láthatók: 1. Az előtérben egy régi, fekete színű villamos vagy vasúti kocsi áll. 2. A háttérben egy nagy, világoskék repülőgép törzse látható. 3. Több kisebb, piros színű kiállítási tárgy vagy információs tábla is elhelyezkedik a térben. 4. Régi autók vagy teherautók is felfedezhetők a kiállított tárgyak között. A padló fényes és tükröződő, ami elegáns megjelenést kölcsönöz a térnek. Korlátok és információs táblák segítik a látogatók tájékozódását. A tér jól megvilágított, a mennyezeti ablakokon keresztül természetes fény is beszűrődik. A kiállítás elrendezése átgondoltnak tűnik, lehetővé téve a látogatók számára, hogy körbejárják és megtekintsék a különböző járműveket és kiállítási tárgyakat. Az összhatás egy modern, interaktív múzeumi élményt sugall, amely a közlekedés és a járművek történetét mutatja be. (a kép leírását a Claude generálta, kép forrása: Index / Szolár Zsófi)

Program kezdete : 2024-10-17 10:00

A VGYHE csoportos látogatást szervez a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, „MIVEL MEGYÜNK? – ENERGIAMIX A KÖZLEKEDÉSBEN” című időszaki kiállítására.

A program időpontja: 2024.10.17. (csütörtök) 10:00

„A tárlat az Északi Járműjavító 6000 m²-es csarnokában, négy szekción keresztül járja körül, hogy mely korszakokban, milyen energiahordozók felhasználásával jutott előre az emberiség és eközben hogyan nőtt közlekedési eszközeink hatásfoka. Megvizsgáljuk, hogy a technológia hogyan tett minket energiafüggővé, és azt is, hogy ez milyen környezeti, illetve világpolitikai- és gazdasági krízisekhez vezetett.”

Az általános tárlatvezetést követően egy specifikus múzeumpedagógiai foglalkozáson is részt veszünk majd.

A részvétel ingyenes egy látássérült, és kísérője számára, viszont előzetes regisztrációhoz kötött!

A programra kísérőt nem tudunk biztosítani!

Jelentkezni kizárólag az egyesület elérhetőségein lehetséges:

+36/1 273-0755

info@herminaegyesulet.hu

Jelentkezési határidő: 2024. október 10.

A jelentkezőket a regisztrációs időszak lezárta után e-mailben tájékoztatjuk a program további részleteiről.

Török-Zselensky Eszter

a VGYHE Kulturális szervezője