„Éljen minden bájos, szép nő!” – beszámoló

2024. március 8-án a VGYHE Nosztalgia Klubja „Éljen minden bájos, szép nő!” címmel zenés délutánt szervezett a Vakok Állami Intézetének rendezvénytermében a Nemzetközi nőnap alkalmából.

Bereczk Istvánné klubvezető asszony köszöntője után Bukta Bence elnök úr ünnepi beszéddel, Győrfi Attila, elnökségünk doyenje verssel köszöntötte a hölgyeket.

Fehérvári Edit pedagógus, a VÁI munkatársa, remekül összeállított nőnapi ismertetőjével indult a rendezvény.

Meghívott sztárvendégünk, Szvorák Katalin Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész műsorát a Horizont Kultúrcsoport tagjainak nőnapra hangoló produkciói keretezték.

Kovács Judit a Muzsika hangja című musical ismert slágerét, az „Edelweiss”-t fuvolázta és egy ír népdalt is elmuzsikált;

Berta Edina alelnök Mátyás király feleségéről, Aragóniai Beatrixról, Sissiről és Honthy Hannáról hozott érdekességeket;

Nagy Krisztina énekéből megtudtuk, hogy „a nőkön nem fog az idő”;

és jót derültünk Borsodi Zsuzsa Heltai-versén, mely egy pórul járt modellről szólt.

Szvorák Katalin művésznő tavaszi népdalcsokorral csalogatta a jóidőt, majd Domokos Péter Pál gyűjtéséből elevenített meg moldvai csángó dalokat.

Hozott nekünk palócföldi és Kodály gyűjtötte zoborvidéki kincseket, valamint Mária-énekeket is. A művésznő lakodalmas dalokkal búcsúzott tőlünk.

A program zárásaként Bukta Bence elnökünk finom csokoládéval kedveskedett a nagyérdemű hölgytagjainak.

Elmenőben felidéztük saját népdalélményeinket, és biztosak voltunk benne, hogy a délután elhangzottak még sokáig fülünkben fognak csengeni.

A beszámolót írta: Berta Edina alelnök

Kiemelt kép: Boda Krisztina

Megosztás