Beszámoló – Kertvárosi séta a XVI. kerületben

A képen egy csoport ember látható, látszólag várakoznak vagy csoportosulnak valami közös tevékenységhez. Napos idő van, az égbolt kék, néhány felhővel. Az emberek változatos ruházatban vannak, és úgy tűnik, több generációt képviselnek, több idősebb személlyel és néhány fiatalabbal. A háttérben városi környezet, közlekedési útjelzők, fák, és egy feliratot viselő épület látható, amely valószínűleg egy üzlet vagy büfé. Az épület felirata, amennyire olvasható, valami helyi vagy regionális jellegzetességet sugall. Az emberek helyzetéből és viselkedéséből arra lehet következtetni, hogy valamilyen közös közösségi eseményen vagy túrán vesznek részt, esetleg egy idegenvezetést hallgatnak. (A kép leírását a ChatGPT készítette)

2024. április 7-én a kellemesen meleg koratavaszi délelőttön az Örs Vezér terén 24 turista tagtárs találkozott a gyülekezőhelyen, és csatlakozott két ifjú önkéntes hölgy is hozzánk.

Ők kísérték turistatársainkat, akik egyedül érkeztek.

Először Mátyásföld-alsóig HÉV-vel utaztunk, itt a társaság többsége a Kertvárosi Tanyaudvarban tett látogatást, ahol néhány háziállatot simogathattak meg.

Addig a többiek sétáltak, vagy a Szilas-patak mentén elhelyezett padokon beszélgettek, nosztalgiáztak.

Ezt követően a teljes csoport rövid sétát tett a Szilas-patak melletti kényelmes betonúton.

A HÉV-hez visszatérve továbbutaztunk Kistarcsára, ott az Illés Cukrászda finomságait kóstolgattuk: válogathattunk a számtalan édes- és sós sütemény, fagylaltok és kávék között.

Végül a csapat HÉV-vel az Örs Vezér térre tért vissza.

Köszönjük a csodálatos időjárást és a jó társaságot!

 Készítette: a turista szakosztály vezetősége

 Összeállította: Bencze Gábor

Megosztás