Beszámoló a 2024. április 16-án tartott turista nyugdíjasklubról

A Turista Szakosztály közel hatvan éve alakult.

Nagy örömünkre szolgál, hogy van olyan tagunk, aki az első évektől, vagy akár a megalakulás évétől fogva a csoport tagja, és még mindig velünk tart időnként sétáinkon, kirándulásainkon.

Többen ugyanakkor már nehezebben mozdulnak ki. A régen aktív, de most is társaságkedvelő tagokra gondolva Balázs Imréné tagtársunk javaslatára a Turista Szakosztály vezetősége április 16-ra meghirdette első nyugdíjasklubját.

Az esős időjárás dacára tizennégy tagtársunk jött el a Gizella úti telephelyünkre, viszont többen jelezték telefonon, hogy sajnos az időjárás otthon tartja őket.

A szakosztály indulójának, majd legendás korábbi vezetőjének, Hirth Ignácnak egykori rövid beszéde meghallgatása után spontán beszélgetés alakult ki. Tea, kávé, aprósütemény és pogácsa mellett felidéződtek kemény gyalogtúrák, érdekes kirándulások, szalonnasütések, kvízjátékok.

A vidám és megható történeteket egyik régi túravezető saját versének elszavalásával is színesítette. A klub hangulatát meghatározta a közösen töltött idő sok élménye, és az összetartozás öröme.

Köszönjük a kedves és tanulságos perceket!

Várunk minden turistát a következő, júliusban, szabadtéren tartandó klubunkra!

(Kovács Ivett)

Megosztás