Árpád-kilátó túrabeszámoló

A kép egy csoport emberről készült, akik egy parkban vagy természetes környezetben állnak. Hátterében egy kőből épült pavilon szerű épület látható, melyen faágak lógnak le, így a kép környezete erdős területre utalhat. Az emberek különböző korosztályokhoz tartozhatnak, vegyesen vannak öltözve, többségük lazán, a szabadidőben használatos ruhadarabokban. Néhányan pólóban és nadrágban vannak, mások kabátot vagy pulóvert viselnek. A csoport középpontjában egy világos szőrű kutya áll egy nő mellett, aki pórázon tartja. A nő mellett egy másik nő áll, szemüvegben, és a képen több szemüveget viselő személy is látható. Egy férfi egy nádból vagy bambuszból készült botot tart a kezében, és az emberek látszólag egy irányba figyelnek vagy hallgatnak, lehetséges, hogy valamilyen tárlatvezetésen vagy csoportos programon vesznek részt. (A kép leírását a ChatGPT készítette)

A Turista Szakosztály 2024. április 28-án (vasárnap) hegyi túrát szervezett az Árpád-kilátóhoz, melyen 9 bátor turistatárs vett részt.

A Batthyány téri 10:00 órás találkozást követően 11-es busszal a Nagybányai úti végállomásig utaztak, majd innen a hegyoldali kaptatón feljutva az első cél az Árpád-kilátó volt.

Rövid pihenőt követően a dombokon végighaladva a hűvösvölgyi villamos-végállomás volt a végcél.

A teljes túra hossza kb. 8 km volt.

A csapat a szintkülönbségek és a terepnehézségek ellenére is töretlen elszántsággal vette az akadályokat.

Minden résztvevő elégedetten és kellemesen fáradtan térhetett haza.

Összeállította: Bencze Gábor

Megosztás