„A mosolyod megvigasztal” – anyák napi ünnepség beszámoló

"A képen egy kisebb terem látható, ahol valamilyen zenei előadás zajlik. A szoba fehér falakkal rendelkezik, és két ablaka van, amelyek előtt piros függönyök lógnak. A terem egyik végében négy zenész ül. Az egyik zenész harmonikán játszik, a másik pedig akusztikus gitáron. A harmadik zenész is gitározik, miközben a negyedik személy mikrofonba énekel és gitározik. A zenészekkel szemben, nézői oldalon, több ember ül székeken rendezett sorokban, figyelve az előadást. A nézők között különböző korú emberek láthatók. Az előadók mögött egy fehér tábla és egy projektor található, amely a plafonról lóg. Néhány mikrofonállvány és kábel is látható a zenészek előtt a padlón. Az általános hangulat barátságos és közvetlen, mintha egy kisebb eseményen vagy közösségi összejövetelen készült volna a kép." (A kép leírását a ChatGPT generálta)

A VGYHE Nosztalgia Klubja „A mosolyod megvigasztal” címmel zenés, verses anyák napi műsort szervezett 2024. május 8-án a Vakok Állami Intézete Rendezvénytermében (1146 Budapest, Hermina út 21.).

A hagyományőrző rendezvényt mindig szép számban, nagy érdeklődéssel látogatják sorstársaink, így volt ez most is.

A műsorban elhangzottak a legismertebb anyák napi dalok és írások a Horizont Kultúrcsoport tagjainak, valamint a VÁI lakóinak és munkatársainak előadásában, s a szemekben meg-megcsillantak az emlékezés könnyei.

Az Elnökség nevében Bencze Gábor köszöntötte a nagyérdeműt és megkülönböztetett tisztelettel az édesanyákat, majd Kovács Ivett elnökségi taggal párban gitárt ragadott és két szólamban énekelt, megzenésített versekkel színesítette a műsort.

A rendezvény végén az édesanyáknak édességgel és sós csemegével kedveskedtek a Szervezők.

Köszönjük a színvonalas műsorösszeállítást Bereczk Istvánné klubvezetőnek!

(írta: Berta Edina; kiemelt kép: Boda Krisztina)

Megosztás